Gert Verhulst in tranen na overlijden vader: “hij heeft afgezien”

Gert Verhulst heeft het nog steeds moeilijk wanneer hij praat over zijn overleden vader Jos. Jos Verhulst overleed eind 2020 en in Humo geeft Gert toe dat die laatste maanden van zijn leven erg zwaar waren…

“De laatste zes maanden van mijn vader waren niet leuk”, klinkt het openhartig bij de Studio 100-baas in Humo. “Maar heel weinig mensen blijven tot hun sterfdag hypergezond”, mijmert Gert Verhulst.

“Echt oud worden is ook niet zo’n tof vooruitzicht”, voegt Gert Verhulst er om die reden ook aan toe in Humo.

“Mensen verleggen ook steeds hun grens.” Dat zag Gert ook gebeuren bij zijn vader Jos in de laatste maanden van zijn leven…

“Mijn vader zei altijd dat het voor hem niet meer hoefde als hij dit of dat niet meer kon. Tot het zover was: dan verlegde hij zijn grens. Het is een soort overlevingsdrang”, vertelt Gert Verhulst in Humo.

Jos Verhulst overleed op 30 december 2020. Jos werd 90 jaar en lag al een tijdje in het ziekenhuis na een coronabesmetting.

Toen al hing het leven van Jos aan een zijden draadje, vertelde Gert onlangs nog. De dokters vonden het een wonder dat hij zijn coronabesmetting overleefde, maar uiteindelijk moest de familie Verhulst alsnog afscheid nemen van hun geliefde ‘opa Jos’.

“Slaap zacht, vader”, schreef Gert Verhulst op Instagram. Ook kleinkinderen Viktor en Marie brachten een eerbetoon aan hun opa op Instagram.

“Lieve Jos, we hebben samen alleen maar mooie herinneringen gemaakt. Daarvoor kan ik je niet dankbaar genoeg zijn.”

“Mijn laatste woorden waren: “Ik zie je graag.”, en dat zal ik voor altijd blijven doen. Rust nu maar zacht, Vikske”, schreef Viktor Verhulst in een afscheidsbrief aan zijn opa op Instagram.

Marie Verhulst hield het korter en liet liever enkele prachtige foto’s spreken: “M’n lievelings, Jos, Slaap zacht”, voegde Marie Verhulst eraan toe op Instagram.

Jos Verhulst voelde dat zijn einde naderde en dat hij afscheid zou moeten nemen van zijn kinderen en kleinkinderen. Dus restte hem maar één ding…

De laatste maanden genoot Jos nog volop van het leven en had hij nog de kans om naar een show van Samson en Marie te gaan kijken.

Jos straalde toen hij zijn kleindochter op het podium zag staan en zijn zoon opvolgde als het nieuwe baasje van Samson. Jos was enorm trots op wat zijn familie allemaal had bereikt in het leven.

Toen Jos overleed, was dat een harde klap voor de Verhulstjes. Al probeerde Gert zich te troosten met de gedachte aan wat zijn vader hem altijd vertelde…

“Als ik morgen weg ben, is dat zonder spijt. Ik heb een geweldig leven gehad.” Gert weet dat zijn vader niet bang was om te sterven en dat maakt het voor hem iets makkelijker om te aanvaarden. Al betekent dat niet dat hij zijn vader niet mist…

“Ik denk uiteraard nog alle dagen aan hem”, onthult Gert Verhulst in Story. “Zijn assen staan bij ons in de bar, zijn favoriet plekje. Ik zie hem dus elke dag staan tussen de whisky en gin.”

Al heeft Gert de dood van zijn vader ondertussen wel kunnen plaatsen. Want het ging al een tijdje niet zo goed met Jos…

“Ons vader was 90. Zijn leven was af, hij was op. De laatste jaren zagen we zijn gezondheid achteruitgaan, dan ben je daar iets beter op voorbereid. Al doet dat geen afbreuk aan het verdriet en het gemis”, vertelt Gert Verhulst in Story.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van showbizz365.nl

Ileana Durodin

Iléana Durodin – Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.

Related Posts