Waarom moet Amalia geen belastingen betalen?

ByIleana Durodin

29 November 2024
Foto: RVD

Kan prinses Amalia de dalende populariteit van ons koningshuis een halt toeroepen? Er komt nu opvallend nieuws naar buiten over onze kroonprinses. En dat is niet meteen goed nieuws…

Amalia moet namelijk geen belastingen betalen, en dat is bij veel Nederlanders een doorn in het oog. Hoe zit dat nou juist?

“Het koningshuis is rijk en krijgt elk jaar allerlei subsidies en voordelen”, schreef Philip Dröge al in zijn boek ‘Het Oranjekapitaal’. Zo moet koning Willem-Alexander bijvoorbeeld geen belasting over inkomen te betalen. En dat zorgt voor problemen…

“Dat zet kwaad bloed, zeker als je als burger weinig te besteden hebt”, klinkt het bij Dröge. En dan pakt Dröge uit met nog een pijnlijke waarheid…

“Ondertussen lijkt koning Willem-Alexander zich tevreden te stellen met zijn spectaculaire inkomensstijging van 64.000 euro en prijkt Nederland nog steeds bovenaan op de lijst van duurste koningshuizen van West-Europa”, lezen we in Party. En dan kunnen we ons één vraag stellen…

Waarom zijn het Belgische en het Deense koningshuis bijvoorbeeld zoveel goedkoper dan het Nederlandse. En waarom kunnen de Oranjes hun exuberante levensstijl niet wat terugschroeven? Er is slechts één iemand die het tij kan keren…

“De hoop is dan ook gevestigd op kroonprinses Amalia. Dit gezien haar sympathieke gebaar om de 345.000 euro aan inkomen in de staatskas terug te storten zolang ze nog studeert, en alleen haar onkostenvergoeding van 1,6 miljoen euro te benutten.” En dan wordt er in Party één duidelijke vraag gesteld…

“Wellicht kan Amalia in de toekomst de financiële kloof tussen de bevolking en het koningshuis  dichten? Hoe mooi zou dat zijn?” stelt Party. Een mooi gebaar zou bijvoorbeeld al zijn om net als elke Nederlander belastingen te betalen. 

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van showbizz365.nl

* verplicht in te vullen

ByIleana Durodin

Iléana Durodin – Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.