Waarom komt Amalia niet uit haar bubbel?

Het gaat niet goed met de populariteit van onze Oranjes. Maar in tegenstelling tot andere monarchieën kiezen koning Willem-Alexander en koningin Máxima ook voor een opvallende aanpak…

In landen als Spanje en België worden de kroonprinsessen Leonor en Elisabeth al veel meer ingezet in het koninklijk apparaat. En dat terwijl ons vorstenpaar Amalia nog steeds in bescherming lijkt te nemen.

“Het enige wat duidelijk is, is dat ze nog lange tijd onzichtbaar zal blijven en dat ook 2024 het jaar van de gemiste kansen dreigt te worden”, lezen we een analyse van de zichtbaarheid van onze kroonprinses op de website All Things Amalia. En dat was bij Beatrix wel even anders…

“Waar haar oma, prinses Beatrix, naast haar studie rechten in Leiden al menig werkbezoekje aflegde, zaken onthulde en prijzen uitreikte, geeft Amalia er de voorkeur aan op de achtergrond te blijven”, voegt de website eraan toe.

De website raadt prinses Amalia vooral aan om eens uit haar bubbel te komen. Eens een kinderziekenhuis bezoeken, zoals de Belgische kroonprinses Elisabeth deed, of als paardenmeisje eens iets met paardenmeisjes doen. Of meegaan op een werkbezoek van koning Willem-Alexander of koningin Máxima.

“Er zijn honderden dingen te bedenken die niet heel veel tijd kosten en toch het profiel van het koningshuis en de kroonprinses goed zouden doen, zeker nu de waardering voor het instituut bepaald niet op eenzame hoogte staat”, voegt ‘All Things Amalia’ eraan toe. En dat is best wel opvallend te noemen.

De website ‘All Things Amalia’ brengt altijd een positief beeld van onze Oranjes en houdt zich erg op de vlakte qua juice en roddels. Dat net dergelijke website uitpakt met zo’n gerichte boodschap aan Amalia, doet ons enkel besluit dat onze kroonprinses deze welgemeende raad enkel ter harte nemen. Laat ons niet vergeten dat Amalia ondertussen reeds 20 jaar is en al lang geen kind meer.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van showbizz365.nl

Ileana Durodin

Iléana Durodin – Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.

Related Posts