Waarom draagt Amalia “onflatterende tenten”?

Foto: RVD

Amalia wordt al sinds haar jeugd geconfronteerd met bodyshaming. In de Belgische pers verschijnt er nu een opvallend bericht over onze kroonprinses…

De Belgische royaltywachter Mario Danneels schrijft in Story onverbloemd over de bodyshaming waarmee onze kroonprinses geconfronteerd wordt: “Die lange, onmodieuze mantels en sjaals waarin Amalia zich verstopt, zijn heus geen toeval.” Eén pijnlijke commentaar komt steeds terug…

Vooral tijdens haar eerste officiële staatsreis naar de Nederlandse Cariben werd Amalia bijzonder hard aangepakt: “Onder collega’s spreken we vol afschuw over deze verwerpelijke commentaren”, zeiden Nederlandse royalty-experts ter plaatse. Hoe gaat Amalia daar zélf mee om?

“Ze heeft natuurlijk toegang tot sociale media, dus ik kan me voorstellen dat ze zich bewust is van de kritiek. Ik meen het zelfs af te lezen aan haar onzekere lichaamstaal”, lezen we een uitspraak van toen in de Belgische Story. Al was Amalia pas zestien toen een eerste pijnlijke commentaar al voor ophef zorgde…

“En dan was er nog de Argentijnse cover met de geniale vondst dat Máxima’s dochter ‘trots is op haar plussize’”, pent Mario Danneels neer in zijn column voor Story. “Er waaide zo’n storm van verontwaardiging op dat het blad zich excuseerde, maar intussen was het internationaal nieuws en had Amalia weer een keer of honderd moeten horen dat ze ‘dik’ was.” Eén iets maakte dat alles extra pijnlijk…

“Ze was toen zestien. Geen wonder dat ze zich in onflatterende tenten hult in plaats van een leuk, aansluitend jurkje te durven aantrekken”, schrijft de Belgische royaltyjournalist in Story. “Amalia was nog een kind toen ze vernam hoe de wereld naar haar kijkt. Ik hoop vurig dat we haar volgende keer in een fris rokje zien. Het zou de ultieme middenvinger zijn.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van showbizz365.nl

* verplicht in te vullen

ByIleana Durodin

Iléana Durodin – Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.