Sergio Herman geïrriteerd: “altijd hetzelfde gezever”

Sergio Herman geeft haast geen interviews meer. De afgelopen jaren ging de chefkok dan ook door een diep dal, zowel privé als professioneel. Wat Sergio zijn mojo kwijt?

“Ik ga eerlijk zijn: ik geef bijna geen interviews meer”, benadrukt Sergio Herman in een gesprek met Het Nieuwsblad. De reden is duidelijk…

“Altijd dat gezever over die sterren. Het is niet allemaal hallelujah in het leven, hoor. Al die negativiteit, ik wil me daar niet in laten meezuigen”, verduidelijkt de chefkok zijn antwoord. Maar dat hij nog steeds zoveel gevraagd wordt voor interviews heeft natuurlijk een reden…

“Nou. Met restaurant Oud Sluis heb ik de top bereikt. Drie Michelinsterren, twintig op twintig in de Gault Millau, in de top vijf van beste restaurants”, blikt Sergio Herman terug op zijn succes. Maar hoe kijkt hij nu terug op die topjaren?

“Dat is mooi en ik koester dat gevoel, maar het was niet de heilige graal”, benadrukt Sergio Herman in Het Nieuwsblad. “Ik had er ergens toch een beetje genoeg van.” En dan leven we plots ook in een andere wereld…

Sergio Herman benadrukt dat we sinds de pandemie ook gewoon in een andere realiteit leven. “Je wil het niet weten, jongen”, zucht Sergio Herman. “Ik ben al drie jaar alleen maar puin aan het ruimen. En aan het herstructureren, afslanken. Terwijl het heel lastig is om voor al die restaurants de juiste mensen te vinden en ze te motiveren.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van showbizz365.nl

Ileana Durodin

Iléana Durodin – Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.

Related Posts