“Peter Gillis haalt miljoenen binnen dankzij asielzoekers”

Foto: Friso Keuris - SBS6

Verdient Peter Gillis sloten geld op de kap van asielzoekers? Daar lijkt het wel op. In België blijkt de Massa Is Kassa-ster miljoenen winst te maken dankzij asielzoekers. Wat is er aan de hand?

De Belgische vakantieparken van Peter Gillis draaien al jarenlang verlies, meldt De Telegraaf. Maar Peter Gillis krijgt nu miljoenen euro’s via de Belgische schatkist. Hoe pakt hij dat aan?

Camping Parelstrand is in België de vreemde eend in de bijt. Dat vakantiepark maakt plots miljoenen euro’s winst. Maar dat is niet dankzij toeristen…

Peter Gillis maakte van zijn vakantiepark een ‘peperduur asielzoekerscentrum’ en maakte volgens de laatste jaarrekening meer dan 3 miljoen euro winst. In 2019 en 2020 zou de winst zelfs meer dan 7 miljoen euro hebben bedraagt, schrijft De Telegraaf. Hoe kan dat? Gillis heeft blijkbaar een bijzondere constructie opgesteld…

Peter Gilllis sloot met Fedasil, dat in België verantwoordelijk is voor de opvang van asielzoekers, een deal waardoor hij asielzoekers opvangt in zijn vakantieparken. Maar bij Fedasil hekelen ze de aanpak van de Massa Is Kassa-ster. Want Peter Gillis heeft geld geroken…

Camping Parelstrand in Lommel is ‘het grootste, maar ook het duurste asielcentrum om uit te baten’, lezen we in Fedasil. Daarom besloten ze de samenwerking stop te zetten. Maar uiteindelijk moest de Belgische overheid met hangende pootjes terugkeren naar Peter Gillis.

Elders een onderkomen zoeken voor de asielzoekers bleek niet vanzelfsprekend waardoor toch weer in zee werd gegaan met Peter Gillis: “In een markt waar men weet dat er schaarste is, gaan de prijzen niet meteen dalen”, moest de Belgische staatssecretaris voor Asiel en Migratie, Nicole De Moor, toegeven.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van showbizz365.nl

* verplicht in te vullen

ByIleana Durodin

Iléana Durodin – Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.