“Keuze André Hazes heeft mij véél pijn gedaan”

Dat hij geen goed gevoel heeft overgehouden aan het einde van zijn samenwerking met Nederlands populairste volkszanger, daar maakt liedjesschrijver Bram Koning geen geheim van.

Hij en Hazes hadden buiten hun werkrelatie immers ook een hechte persoonlijke band: “We hebben nachten met elkaar doorgebracht. We kennen elkaar van haver tot gort”, klinkt het.

Die persoonlijke connectie maakt Hazes’ abrupte en totale breuk met Bram en zijn team net zo pijnlijk voor die laatste. Bang dat ook zijn nieuwste aanwinst René le Blanc hem in de steek laat eens het succes een feit is, heeft hij evenwel niet.

Zijn breuk met André is ook een goede leerschool geweest. Vooral van componist Edwin Schimscheimer kreeg hij belangrijk advies: “Hij zei tegen me: ‘Eigenlijk moet je geen vrienden worden met de artiest waar je voor werkt. Daar krijg je teleurstellingen van.’ Ik heb zijn advies in mijn oren geknoopt. Een beetje afstand is misschien wel goed.”

Al geeft hij wel toe dat dat in het geval van André sowieso een pak moeilijker lag: “André en ik hadden een enorm verleden, ik kende hem als vierjarige, dat ligt toch anders.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van showbizz365.nl

Ileana Durodin

Iléana Durodin – Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.

Related Posts