Jan Smit beleeft pijnlijke periode: “daar worstelde ik mee”

Wie is nou Jan Smit? “Het is een vraag waar ik al lang mee worstel”, geeft Jan Smit toe in het Vlaamse magazine ‘Primo’. 

“Wat zie jij als je voor de spiegel staat?” verduidelijkt Jan Smit met een quote uit zijn eigen nummer ‘De Spiegel’. “En voelt dat dan vanbuiten net zo goed vanbinnen?” Jan Smit durft zijn grootste probleem toegeven…

Jan Smit geeft toe dat hij worstelde met een identiteitscrisis. “Ben ik de artiest die zo graag mogelijk door iedereen wil gezien worden? Ben ik de vader die door zijn kinderen op handen wil gedragen worden? Ben ik de liefhebbende echtgenoot die altijd voor zijn vrouw klaarstaat?” Jan Smit geeft toe dat hij in het verleden een verkeerde keuze maakte…

Decennialang streefde Jan Smit vooral successen na, maar wat als je niet succesvol bent? “Faal je dan?” vraagt Jan Smit zich openlijk af in Primo. Daar gaat het nummer ‘De spiegel’ over. En de zanger geeft toe dat hij nog altijd met twijfels worstelt. Jan legt uit waarom…

“Het is voor mezelf nog altijd een zoektocht om uit te vinden welk stuk nou echt is en welk stuk me aangeleerd en nep is”, vertelt Jan Smit in Primo. Hij verduidelijkt waarom…

“Ik weet namelijk niet hoe het anders is. Ik kan niet beoordelen hoe ik me zou gedragen mocht ik niet bekend zijn. Nog altijd niet.” Want Jan Smit moest natuurlijk al van heel jonge leeftijd omgaan met die bekendheid.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van showbizz365.nl

Ileana Durodin

Iléana Durodin – Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.

Related Posts