“Alexia gaat Amalia helpen”

De volledige naam van prinses Alexia is ‘Alexia Juliana Marcela Laurentien’. En nu blijkt er een opvallende betekenis schuil te gaan achter die naamgeving…

Alexia zou een eerbetoon zijn aan haar vader, Willem-Alexander, maar etymologisch gezien stamt de naam af van de Griekse naam ‘Alexius’ en die staat voor ‘helper’ of ‘verdediger’. En dan valt meteen één opvallend feit op…

Die achterliggende betekenis is best wel symbolisch te noemen want Alexia wordt ook wel eens de ‘schaduwprinses’ genoemd omdat ze Amalia moet vervangen als er iets met haar oudere zus gebeurt. Wat betekenen haar andere namen?

Alexia’s tweede naam is natuurlijk een verwijzing naar haar overgrootmoeder en de naam ‘Marcela’ zou verwijzen naar een tante uit Máxima’s familie. De laatste naam is dan weer een eerbetoon aan haar Nederlandse tante Laurentien, de schoonzus van Willem-Alexander. 

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van showbizz365.nl

Ileana Durodin

Iléana Durodin – Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.

Related Posts